Vijf tips bij de keuze van een nieuwe fiets - Angélique dupré
15921
single,single-post,postid-15921,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive
 

02 sep Vijf tips bij de keuze van een nieuwe fiets

foto blog 3Een paar maanden geleden werd ik benaderd door de enthousiaste April, Women Business Manager bij Specialized Europe. Ja, die moet zowat de coolste job ever hebben! Of ik interesse had om Women Ambassador te worden. *springt in de lucht* En of er een partnership mogelijk was met Ladies Fun Sports *springt wat hoger*.

Een aantal fijne gesprekken en wat over-en-weer gemail later, ben ik bij hen op bezoek in ‘s-Heerenberg (Nederland) en mag ik mijn gloednieuwe Specialized in ontvangt nemen. *springt nog eens*

Al snel wordt het mij duidelijk dat er niet alleen een goed doordachte strategie schuil gaat achter het merk en het bedrijf maar dat er bijvoorbeeld ook kosten noch moeite gespaard worden om de werknemers gelukkig te houden. Iets waarvan ik zelf ook zichtbaar gelukkig wordt tijdens de rondleiding met April, gewoon omdat ik al zoveel gezien heb hoe het niét moet. Zo kan je vrijblijvend elke dag (elke dag ja!) een toertje fietsen met de collega’s tijdens de middagpauze en is er een fitness aanwezig. Er staan ook overal verse fruitmanden voor de werknemers. Happy & healthy: hear, hear! Dat zijn misschien allemaal kleine dingen maar ze hebben volgens mij wel een ongelofelijk grote impact op de werksfeer.

Maar goed, ik krijg dus een fiets. En een helm. En schoenen. En kledij. En kousen. En handschoenen. En … *springt springt springt*

Een aantal foto’s van mijn bezoek kan je hieronder bekijken. Ik ging uiteraard maar al te graag op de foto, glunderend in mijn nieuwe tenue en met mijn nieuwe fiets in de hand.
(c) Silvie Bonne - - Angélique - 53(c) Silvie Bonne - - Angélique - 44(c) Silvie Bonne - - Angélique - 56

Binnenkort verneem je via Ladies Fun Sports ook meer nieuws over de partnership want uiteraard willen we de LFS community hier ook bij betrekken!

Overweeg je om binnenkort ook een nieuwe (of eerste) racefiets aan te schaffen?

Dit zijn mijn 5 ultieme tips bij de keuze van een nieuwe fiets:

  1. Stel vooraf een budget voorop en neem al eens een kijkje op het internet. Zo stap je niet helemaal onbezonnen een fietsenwinkel binnen en vermijd je een miskoop. Als de verkoper weet welke je richting je uitwil, verloopt de keuze ongetwijfeld sneller. Neem je tijd want een goede fiets is een investering.
  2. Kies voor een vrouwenmodel met aangepaste geometrie. Hoe je het ook draait of keert, we zijn anders gebouwd dan mannen. En dan heb ik het niet over onze lengte maar over het feit dat wij in tegenstelling tot mannen een vagina hebben. Sommige merken weigeren een vrouwenmodel op de markt te brengen en blijven halsstarrig beweren dat een vrouw ook perfect op een mannenmodel kan fietsen. Niet dus, wat mij betreft.
  3. Voorkom zadelpijn en vraag om eerst één of meerdere zadels te testen. Geloof me, zadelpijn is geen lachertje. In de meeste fietsenwinkels kan je zowel zadels als fietsen eerst gedurende bijvoorbeeld één week testen.
  4. Laat je opmeten in een gespecialiseerd centrum of fietsenwinkel. Een fiets die een maat te groot of te klein is, zorgt vroeg of laat sowieso voor klachten en blessures. Beter voorkomen dan genezen!
  5. Staar je niet blind op het mooie design van een fiets. Je wilt uiteraard een mooie fiets maar de afmontage (de groep) is veel belangrijker en zorgt ervoor dat je vlot kan schakelen, remmen,… Vraag dus zeker naar de verschillende mogelijkheden!

Waar houden jullie rekening mee bij de aankoop van een nieuwe fiets? Laat het gerust weten in een reactie hieronder. Ik ben benieuwd!

Groetjes,
Angélique

Geen reacties

Geef een reactie