Focus - Angélique Dupré
16211
single,single-post,postid-16211,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive
 

11 mei Focus

Deze blogpost verscheen ook op de website van Zeker van Haar Zaak

Thuis word ik dagelijks geconfronteerd met focus. Mijn vriend is topsporter dus staat alles bij ons in het teken van zijn sport. Trainen, eten, rusten. Repeat. En dat elke dag, al jaren aan een stuk met de ogen op één doel gericht: Na zijn deelname aan de Olympische Spelen in London ook in Rio van de partij zijn. En daar ook presteren uiteraard.

Hij kan dat. Hoe komt het dan dat ik het zo verdomd lastig heb met focus?

Dagelijks komen er duizenden prikkels af op ons allemaal. Bij mij gaat dat vaak gepaard met allerlei ideeën voor nieuwe projecten. Dat houdt me bezig, zelfs ’s nachts, maar ik slaag er vaak niet in om mijn ideeën effectief te doen landen. “Wees blij dat je zo’n creatieve geest hebt” zei onlangs iemand. Dat klopt wel, vind ik. Maar toch heb ik nu, meer dan ooit, nood aan focus.

Elke Geraerts sloeg in haar boek ‘Mentaal Kapitaal’ de nagel op de kop: multitasken is nefast voor ons brein.” In ons dagelijks leven zijn we allemaal de hele dag door druk in de weer met allerlei taken. Voor mij persoonlijk komt daar nog eens bij dat ik er vaak alleen voor sta omdat mijn vriend veel in het buitenland zit. Je hoort me zeker niet klagen want wij hebben bewust gekozen voor een kindje en ik geniet echt van die momenten met mijn dochtertje. Zelfs als dat wil zeggen dat ik mijn me-time (lees: sporten) moet inplannen om 6u30 ’s morgens.

Toch miste ik tot voor kort die ene “grote focus” op professioneel vlak. Ik geraak snel verveeld en heb een broertje dood aan repetitieve taken. Ik hou ervan om creatief bezig te zijn maar haak af wanneer ik steeds opnieuw hetzelfde moet doen.

Onlangs kwam ik via een blogartikel op Zeker van Haar Zaak terecht op de website van Silvia Derom, die ik overigens (nog) niet persoonlijk ken. Wat ik daar las, voelde voor mij aan als een enorme geruststelling. Oef, het is OK als ik niet in een vakje pas. Oef, ik ben niet ‘uncoachable’ zoals ik lang dacht.

Ik ging aan de slag met self-marketing coach Charlotte De Mey en zij hielp mij om in de eerste plaats duidelijkheid te scheppen in mijn verhaal. Wie ben ik, waarvoor sta ik en waar wil ik naartoe. In een volgende sessie werken we aan mijn talenten. Can’t wait, want daar waar bijvoorbeeld mijn vriend één overduidelijk talent heeft, heb ik geen flauw benul wat mijn talent(en) is (zijn). Ik heb het gevoel dat ik in alles een beetje goed ben maar in niets echt uitblink.

De eerste stap is gezet. Stap twee is mijn zoektocht naar een financiële coach waarmee het klikt en mijn volledige “pakketje” neemt zoals het is. Niet te vrijblijvend maar gestructureerd en op regelmatige basis. Met doelen die mij danig uitdagen dat ik geen tijd heb om verveeld te geraken.

Ik ben er klaar voor. Klaar om de juiste stappen te zetten en om mijn business verder te laten groeien. Klaar om mijn talenten, wat die ook moge zijn, maximaal in te zetten. Klaar om geïnspireerd te worden en ook anderen te inspireren. Klaar om levenslang te leren en te blijven werken aan mijn zelfontwikkeling. Als ik maar mijn goesting kan doen.

Geen reacties

Geef een reactie