Flippen, stilstaan, bezinnen en schakelen - Angélique Dupré
16029
single,single-post,postid-16029,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive
 

06 okt Flippen, stilstaan, bezinnen en schakelen

Vanmorgen las ik het ondernemersverhaal van Jozefien Daelemans, oprichtster van Charlie Magazine. Het échte verhaal. Over de slapeloze nachten en gigantische risico’s. Maar ook over je leven helemaal zelf inrichten en zelf beslissen wat je doet met je tijd.

“Wow, zo herkenbaar”, dacht ik. Ik voelde meteen ook allerlei ideeën opborrelen voor een blogpost rond ondernemen. Maar laat ik even beginnen bij het begin.

In 2009 richtte ik vanuit mijn passie voor sport Ladies Fun Sports op. Als drijvende kracht achter Ladies Fun Sports bied ik sportieve vrouwen een platform om elkaar online en offline te ontmoeten. Ik organiseer o.a. sportevenementen en fietsreizen. Naast deze activiteiten informeer ik hen online ook over een sportieve en gezonde levensstijl.

Iets meer dan drie jaar geleden waagde ik de sprong naar het ondernemerschap en startte ik mijn eigen onderneming op. Omdat ik schrik had voor die sprong in het onbekende nam ik bijna vrijwel meteen een freelance job aan als marketeer binnen de fietssector. Zelfstandig zijn én financiële zekerheid hebben. Ideaal, dacht ik zo. Het draaide jammer genoeg anders uit. Want hoewel ik inderdaad elke maand mijn factuur mocht indienen, kom je als zelfstandige toch terecht in een bepaalde bedrijfscultuur waarin je geacht wordt te volgen, ja te knikken en waar vooral ook geen ruimte is voor flexibiliteit. En laat dat nu net één van de redenen zijn waarom ik graag mijn eigen baas ben.

In november 2014 werd ik mama van een dochtertje Aimée. Voor mij was dit het ideale moment om stil te staan bij mijn freelance job en na te denken over waar ik nu eigenlijk naartoe wil op professioneel vlak.

Ik praatte erover met mijn vriend en eigenlijk was het vrij snel duidelijk dat ik vooral mijn eigen tijd wil invullen en mijn leven zelf wil inrichten. Perfect verwoord Jozefien! Gelukkig kon mijn vriend zich daar ook in vinden want mijn plannen hebben uiteraard ook consequenties voor ons privéleven.

Hoe ik dit allemaal zou doen wist ik op dat moment nog niet maar één zekerheid had ik wel: ik zou mijn eigen ding gaan doen. Eerst nam ik de tijd om te genieten van mijn pasgeboren dochtertje maar eigenlijk bracht ik die tijd veelal ‘brainstormend’ over mijn toekomstplannen door.

Deze zomer nam ik uitgebreid de tijd om mijn plan in een so called businessplan te gieten. Een strategisch plan, een financieel plan, een samenvattende presentatie om potentiële investeerders te overtuigen, een concurrentieanalyse, een marktonderzoek,… Enfin, mijn plan is af nu!

(c) Silvie Bonne - - Angélique - 27

Alhoewel… Nu ik ben gestart met de uitvoering ervan merk ik dat zo’n plan eigenlijk nooit af is. Onlangs vertelde onderneemster Wendy mij dat stilstaan niet gelijk is aan achteruitgaan. Integendeel. Stilstaan is slechts een moment van bezinning om erna opnieuw een stap voorwaarts te zetten. Bedankt voor deze wijze woorden Wendy.

Ik ervaar dit momenteel heel sterk. Plots komen er dingen op mij af die ik niet voorzien had in mijn plan. Of bepaalde dingen blijken een grotere investering dan eerst gedacht. Ik heb geen tijd te verliezen dus het is telkens opnieuw stilstaan, bezinnen en snel schakelen.

Enerzijds ben ik momenteel soms gigantisch aan het flippen. Want ik geef geld uit dat ik eigenlijk nog niet heb. Anderzijds haal ik vertrouwen uit de positieve reacties op mijn plan.

En voor wie zich afvraagt wat mijn plan eigenlijk inhoudt zou ik zeggen… stay tuned! De lancering is voor ergens tussen januari en maart 2016. Het hangt er een beetje van af hoe strak ik mijn planning aanhoud. Want ja, die vrijheid heb ik als ondernemer nu eenmaal.

Groetjes,
Angélique

PS: ik schreef deze blogpost terwijl ik in een hipster koffiehuis zat te nippen van een cappuccino ;-).

14 Reacties
 • Dewitte Katrien
  Geplaatst om 19:17h, 06 oktober Beantwoorden

  mooi geschreven, zoals altijd. Je bent een voorbeeld in mijn lessen bedrijfsbeheer, jong en gedreven !

 • Pdg
  Geplaatst om 19:35h, 06 oktober Beantwoorden

  Het laatste waar aan te denken is geld , doen en alles geraakt wel betaald ….je hebt geen andere keuze . Als je denkt aan het geld geef je het nooit uit . Als je als beginnende zelfstandige niet alle dagen en nachten geld te kort hebt ben je niet goed bezig … da’s mijn idee … succes …

 • Josefien De Bock
  Geplaatst om 19:43h, 06 oktober Beantwoorden

  Zeer mooi verhaal. Ik bewonder jouw lef en zin voor onderneming! Doe zo voort, mijn steun en respect heb je. X

  • Angélique Dupré
   Geplaatst om 19:46h, 06 oktober Beantwoorden

   Merci Josefien, gij zijt anders zelf ook wel een straffe madam ze! Destelbergen boven ;-). X

 • Niels Haelterman
  Geplaatst om 20:35h, 06 oktober Beantwoorden

  Angelique,

  Een niet ondernemer weet niet hoe zwaar het soms is. Je stelt uw business soms in vraag en soms jezelf.
  Ik heb maar 1 tip voor jou: MAAK U DROOM WAAR => Loop door die muur

  • Angélique Dupré
   Geplaatst om 21:17h, 06 oktober Beantwoorden

   Merci Niels! Ik ben al drie jaar zelfstandig maar nu voel ik mij voor het eerst écht ondernemer.

 • Myriam
  Geplaatst om 20:58h, 06 oktober Beantwoorden

  Hey Angélique,

  Welkom in de groep ! Ik wist wel dat je snel de sprong zou wagen. Het is niet makkelijk maar zeker de moeite waard. You go , Girl !

  • Angélique Dupré
   Geplaatst om 21:18h, 06 oktober Beantwoorden

   Merci Myriam! Ik ben al drie jaar zelfstandig maar nu voel ik mij voor het eerst écht ondernemer.

 • Annick Van Campen
  Geplaatst om 09:30h, 08 oktober Beantwoorden

  Hey Angélique,

  Ik herken het hélemaal! Knap dat je er durft voor uitkomen dat het niet altijd even gemakkelijk is, maar de flexibiliteit en “je eigen baas zijn” is echt goud waard!

  tot snel,

  Annick

 • Hermans Els
  Geplaatst om 13:00h, 29 oktober Beantwoorden

  Zo herkenbaar. Ik start in december met mijn business traject om net zoals jij die grote stap te kunnen wagen, om niet voor de financiële zekerheid te kiezen maar wel voor mijn eigen weg. Na 3 jaar knikken, zoals jij het noemt, is het tijd om de kar te trekken. Het idee alleen al geeft me kriebeltjes. Ik heb er ZOOOOO veel zin in.
  Maar ook hier met ontzettend veel ‘zorgen’ of het allemaal wel goed komt. Want hoe graag we ook doen wat we doen, de financiële kant mogen we nooit uit het oog verliezen, ons gezin moet uiteindelijk wel onderhouden worden.
  I stay tuned!! Want ik ben super nieuwsgierig wat je van plan bent. Succes!!!

  • Angélique Dupré
   Geplaatst om 13:37h, 29 oktober Beantwoorden

   Bedankt Els! Ik ben benieuwd naar het traject dat jij binnenkort start dus hou me zeker op de hoogte. Over mijn plannen zal je binnenkort wel meer lezen. Het heeft in ieder geval iets met sport te maken ;-).

Geef een reactie