Beste Michel Wuyts - Angélique Dupré
16045
single,single-post,postid-16045,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive
 

04 dec Beste Michel Wuyts

Geachte heer Wuyts,
Beste Michel,

Het podium van het Casino in Knokke opstappen en onmiddellijk een warme oproep doen om volgend jaar voor een vrouw te stemmen. Je bedoelde het afgelopen woensdagavond ongetwijfeld goed maar geef toe, het was ook wel erg gemakkelijk. Even een woordje van lof voor de vrouwen en dat hebben we dan ook weer gehad.

Dit jaar waren er met Jolien D’Hoore en Sanne Cant ook twee vrouwen genomineerd voor de Kistallen Fiets 2015, een initiatief van Het Laatste Nieuws waarmee de beste wielrenner van het jaar bekroond wordt.

Kristallen Fiets 2015

Foto: Trofee Kristallen Fiets – website hln.be

Het zette mij aan het denken… Wordt het stilaan geen tijd om vrouwen een aparte trofee te geven zoals dat ook reeds het geval is bij de verkiezing van de Flandrien/Flandrienne van het jaar? Het zou alvast opnieuw een stap voorwaarts zijn in de opmars van het vrouwenwielrennen en een mooie erkenning voor hun tomeloze inzet die zonder twijfel even groot is al die van hun mannelijke collega’s.

De verschillende wielerdisciplines zijn op zich al moeilijk met elkaar te vergelijken, laat staan de vergelijking tussen mannen en vrouwen. Zelfs als Jolien volgend jaar Wereldkampioene wordt of in Rio Olympisch goud pakt, betwijfel ik of ze de trofee dan wel mee huiswaarts mag nemen. Er zal wel altijd één of andere veldrijder zijn die het seizoen domineert. Of een wegrenner die zich tijdens het voorjaar laat opmerken.

Daarom, beste Michel, hoop ik van harte dat je volgend jaar ook een vrouw in de bloemetjes mag zetten. Laten jij en je collega Carl Bertele dan wel die flauwe grapjes aan het adres van Femke Herygers en één van de bloemenmeisjes achterwege? Een beetje misplaatst, niet?

1Reactie
  • Katrien Tavernier
    Geplaatst om 18:46h, 04 december Beantwoorden

    Boenk erop Angélique ! Ik vraag mij trouwens af hoe lang het zal duren vooraleer “zijn maatje” Sven Nijs zal plaats nemen in de commentatorscabine ten nadele van Paul Herrijgers.

Geef een reactie